Blog

Jun 6 2012

Grundlovsdag – et pusterum for butiksdanmark

Jeg læste en Twitterupdate i dag, hvor der stod at det var godt at butikkerne ikke havde lukket hver gang der var en lov som var blevet grundlagt, hmmm. Vi har efterhånden bare en forventning om at butikkerne holder åbent når det passer for os forbrugere; en forkælet attitude hvis du spørger mig, men det er nu engang sådan vores verden i dag ser ud.

Hvordan bruger du dit sommerpusterum, som butiksansat/ejer på sådan en dejlig Grundlovsdag?

Ja, se dette indlæg handler faktisk slet ikke om Grundlovsdag, men mere omkring de udvidede åbningstider, tanken om at klemme det mere ud af citronen – nu har vi jo betalt husleje, så er det jo med at have så meget åbent som overhovedet muligt… Men giver det et større afkast for forretningen? Øger det glæden ved at være butiksansat – kan det passes ind i et aktivt familieliv?

Jeg skal med det samme slå fast, at jeg ikke er bange for at tage fat på skæve tidspunkter – jeg ser gerne at den enkelte får større mulighed for at indrette sit arbejde i forhold til familielivet, for dermed at kunne være tilstede i børnenes liv og være forbilledet. Og her kommer jeg jo nok til at modsige mig selv så, for det vil jo faktisk betyde at butikkerne skal være tilgængelig på andre tidspunkter af døgnet og ugen end vi ellers er vant til.

På vej mod nye tider

Pilen peger jo nok i retning af at vi får mere og mere amerikanske tilstande, i hvert fald i forhold til åbningstider i butikkerne. Men er vores samfund så gearet til denne ændring, for butiksansatte har jo også børn der skal i daginstitution og som skal hentes igen. Har samfundet spillet fallit i forhold til fleksibilitet, så det er muligt at familieliv og arbejdsliv faktisk kan gå hånd i hånd. Jeg er af den overbevisning at vi har brug for en gennemgribende ændring af hele vores velfærdssamfund, måden at tænke skolegang, dagpleje, institutioner m.v. ind i hele kabalen. Er Danmark klar til nye tider? Og har du sørget for at bruge Grundlovsdag til at puste ud og gøre klar til x antal ugers arbejde, inden du kan snuppe dig en velfortjent sommerferie?

Grundlovsdag – et pusterum for hele Danmark!

De bedste hilsner
René Fuursted Lyskjær
Salgschef, WinKAS A/S

Du kan opslå kommentarer til blogindlægget her på siden:

Nyheder