En digitaliseringsrejse hos EDS Foreningen

3.5.2024

Udgangspunktet

Ehlers-Danlos Foreningen (EDS) blev stiftet i 1996 med det formål at give mennesker, der lider af Ehlers-Danlos syndrom, og deres pårørende en mulighed for at udveksle erfaringer om det at leve med Ehlers-Danlos. EDS er en frivillig forening, der har over 700 medlemmer og er en af de største foreninger i Danmark under Sjældne Diagnoser.

Foreningens vision er at udbrede kendskabet til og viden om EDS. Dette gør de gennem åbenhed og vidensdeling med medlemmer og omverdenen.

Vi har haft lejlighed til at tale med Henrik Dick-Nielsen, kasserer i EDS Foreningen, hvor han har fortalt os mere om deres digitaliseringsrejse, og hvordan deres nye IT-løsning, WinKAS Air, har hjulpet dem med at effektivisere deres arbejdsgange og opnå deres visioner.

Vision for digitalisering og automatisering

For EDS er nøglen til en effektiv drift at gøre administrationen så nem som muligt, da foreningen er drevet af frivillige.

1.    Digitalisering og effektivisering af regnskabsstyring

En af de primære ambitioner var at optimere deres regnskabsstyring for at opnå større effektivitet og få bedre overblik over deres budget samt økonomiske aktiviteter.

2.    Forenklede processer for medlemsstyring ogopkrævning

Da det er foreningens vision at få flere medlemmer i de kommende år, var det helt afgørende for dem at have et nemt og brugervenligt medlemsstyringssystem og gøre opkrævningen så nem som muligt.

”Der er utroligt mange smarte funktioner i WinKAS Air, der sparer os masser af tid og giver os bedre oversigt samt nemmere søgningsmuligheder. En stor fordel ved WinKAS Air er, at alt administrativt arbejde er samlet ét sted. Det nye system er også meget brugervenligt.”

Henrik Dick-Nielsen

Kasserer i EDS Foreningen

Læs hele casen